،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ???

سوره ق آیه۱۷ 

،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،.
آیه۱۷) إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ قَعِيدٌ

. . . . . . . . . . . . . .???
آیه۱۷)(به خاطر بیاورید) هنگامی را كه دو فرشته راست و چپ كه ملازم انسانند اعمال او را دریافت می‌دارند؛

،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،. ،.
تفسیر آیه۱۷) در آیه بعد، مى افزاید: به خاطر بیاورید! هنگامى را که دو فرشته سمت راست و چپ انسان که مراقب و ملازم او هستند، اعمال او را گرفته و ضبط مى کنند (إِذْ یَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّیانِ عَنِ الْیَمِینِ وَ عَنِ الشِّمالِ قَعِیدٌ).
یعنى علاوه بر احاطه علمى خداوند به ظاهر و باطن انسان، دو فرشته نیز مأمور حفظ و نگاهدارى حساب اعمال اویند، که از طرف راست و چپ از او مراقبت مى کنند، پیوسته با او هستند و لحظه اى جدا نمى شوند، تا از این طریق اتمام حجت بیشترى شود، و تأکیدى باشد بر مسأله نگاهدارى حساب اعمال.
تَلَقّى به معنى دریافت و اخذ و ضبط است، و مُتَلَقِّیان دو فرشته اى هستند که مأمور ثبت اعمال انسان مى باشند.
قَعِید از ماده قعود به معنى نشسته است و در اینجا منظور ملازم و مراقب است، و به تعبیر دیگر، مفهوم آیه این نیست که این دو فرشته در سمت راست و چپ انسان، نشسته اند; زیرا انسان گاه نشسته است و گاه در حال راه رفتن، بلکه این تعبیر، کنایه از آن است که این دو همواره با انسانند، و مترصد اعمال او مى باشند.
این احتمال داده شده که این دو فرشته، یکى در سمت راست و دیگرى در سمت چپ انسان نشسته و مراقبند.
قابل توجه این که، در روایات اسلامى آمده است که:

? فرشته سمت راست، نویسنده حسنات است، فرشته سمت چپ، نویسنده سیئات ، و فرشته اول فرمانده فرشته دوم است، هنگامى که انسان عمل نیکى انجام دهد، فرشته سمت راست ده برابر مى نویسد، و هنگامى که عمل بدى از او سر زند، و فرشته سمت چپ مى خواهد آن را بنویسد، فرشته اول مى گوید: عجله مکن. لذا او هفت ساعت به تأخیر مى اندازد، اگر پشیمان شد و توبه کرد، چیزى نمى نویسد، و اگر توبه نکرد، تنها یک گناه براى او مى نویسد .
?و نیز از روایات بر مى آید که، بعد از مردن انسان مؤمن، آنها مى گویند: پروردگارا! بنده ات را قبض روح کردى، مأموریت ما کجاست؟
مى فرماید: آسمان من مملو از فرشتگان من است که پیوسته مرا عبادت مى کنند، و زمین نیز مملو از خلق مطیع است، شما به سوى قبر بنده ام بروید و در آنجا تسبیح و تکبیر و تهلیل گوئید، و آن را تا روز قیامت در دفتر حسنات بنده ام بنویسید !.
?در روایت دیگرى آمده است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: هر مسلمانى بیمار مى شود، خداوند به فرشتگان حافظ اعمال او مى گوید: مادام که او بیمار است، اعمالى را که در حال صحت انجام مى داده براى او بنویسید، سپس پیامبر(صلى الله علیه وآله)افزود: مَنْ مَرِضَ اَوْ سافَرَ کَتَبَ اللّهُ تَعالى لَهُ ما کانَ یَعْمَلُ صَحِیْحاً مُقِیْماً: کسى که بیمار شود، یا مسافرت کند، خداوند همان اعمالى را که در حال صحت و در حضر انجام مى داد براى او مى نویسد .
و اینها همه، اشاره هاى پر معنائى به توسعه الطاف خداوندى است.
تفسیر نمونه)
〰〰〰〰〰〰〰〰? 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...